Epiloque heeft een samenwerkingsverband met Easy Notarissen. Easy Notarissen heeft een landelijke dekking met notariskantoren, dus ook bij jou in de buurt.

… en ben je op zoek naar zeer lage notariskosten?
… en is je dossier standaard?
… dan is de notariskeuze nu makkelijk.

Easy Notarissen leveren tegen zeer goedkope notariële tarieven standaard akten met een perfecte service. Waarom? Gemakkelijker en efficiënter voor Easy Notarissen en lagere notariskosten voor jou!

Waarom een testament maken?

Met Epiloque leg je alles vast zodat de ander niet hoeft te zoeken. Maar voor een aantal zaken is het soms beter een testament op te stellen. In een testament kun je zaken regelen die afwijken van de wettelijke erfopvolging, zoals:

▪   Formeel aangeven wie de erfgenamen zijn en voor welk gedeelte. Kortom, wie krijgt wat.

▪   In een legaat vastleggen dat een bepaald onderdeel van de erfenis naar een bepaalde persoon gaat, bijvoorbeeld een kostbaar voorwerp of een geldbedrag.

▪   Je kunt formeel een executeur benoemen die zorgt voor de uitvoering van je testament. Je kunt hiervoor ook de sleuteldrager benoemen in je testament.

Nieuwsgierig wat de mogelijkheden zijn voor jou? Voor meer informatie over standaard testamenten kun je terecht bij onze Easy Notarissen.

Verklaring van erfrecht

Tip: Vaak heb je na het overlijden ook een verklaring van erfrecht nodig, dit is een document waarin staat wie de erfgenamen zijn van de overledene. Een verklaring van erfrecht wordt ook wel een akte van erfrecht of erfrechtverklaring genoemd. Nabestaanden hebben deze notariële verklaring nodig indien zij toegang willen krijgen tot de bankrekeningen, uitkeringen en/of belastingteruggave van de overledene. Bij de notaris wordt de verklaring van erfrecht opgemaakt.
 De tarieven van notarissen voor een verklaring van erfrecht verschillen enorm. Epiloque werkt samen met Easy Notarissen, zodat je voor een dergelijk document als het standaard is, in ieder geval niet te veel betaalt.

Wat staat er in een verklaring van erfrecht

  • Of er sprake is van een testament en wat hier in staat
  • Wie de erfgenamen zijn
  • Of de overledene getrouwd is of was en onder welke voorwaarden
  • Wie de nalatenschap beheert en afwikkelt
  • Of er sprake is van een wettelijke verdeling